maandag 23 maart 2015




In dit recept roerbak je de kip in een smakelijke zelfgemaakte aziatische saus en blijven de spruitjes lekker knapperig. De gember en koriander maken je aziatische gerecht helemaal af.


1 kipfilet, in dunne plakjes
1 eetlepel mirin
1 eetlepel hoisinsaus
1/2 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel sesamolie
200 gram  spruitjes, in plakjes
2 tenen knoflook, gehakt
stukje gember van 2 cm, gehakt
1 wortel, julienne gesneden
1 chilipeper, zaadjes verwijderd, in plakjes
2 lenteuitjes, dungesneden
25 gram  geroosterde sesamzaadjes
handvol korianderblaadjes



1. Marineer de kip in de mirin, hoisinsaus en sojasaus. Verhit olie in een wok en roerbak de kip. Doe ze over op een schaal. Roerbak de spruitjes 1 min. in de rest van de olie.

2.  Voeg de knoflook en gember toe en bak mee. Voeg de wortelsliertjes en chilipeper toe en bak tot ze gaar zijn. Voeg de kip weer toe en roerbak mee. Voeg de lente-uitjes, sesamzaadjes en koriander toe.


Bron: Jamiemagazine.nl

Tagged: ,

0 reacties:

Een reactie posten