donderdag 21 januari 2016




Gezonde repen boordevol met zaden en noten. Je kunt ze 3 dagen bewaren. Je kunt ze ook invriezen.


100 g ongezouten gemengde noten (naar smaak)
50 g gedroogde zaden en pitten
100 g gemengde gedroogde vruchten
1 volle tsp.gemberpoeder
1/2 tsp. Kurkuma
1 sinaasappel - zest en sap
2 rijpe bananen
1 tbsp.vloeibare honing
175 g havermout
10 g havermoutzemelen


1. Verwarm de oven voor op 190℃. Hak de noten, gedroogde vruchten, zaden, specerijen, geraspte sinaasappelschil in een keukenmachine. Maak de sinaasappel vrij van velletjes, en pureer vervolgens de sinaasappel samen met de banaan fijn. Giet het mengsel in een maatbeker, voeg de honing toen vul aan met water tot 500 ml.

2. Breng het mengsel aan de kook er roer er met een spatel de havermoutzemelen en het fijne note, zaden en vruchtenmengsel door. Blijf 5 minuten roeren tot het flink kleverig wordt.

3. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier. Giet het mengsel in de bakvorm en strijk het met een spatel glad. Snijd het voor je het in de oven zet in in zes lange repen en en halveer die zodat je 12 repen hebt. Bak de koek in 45-50 minuten gaar.

4. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en laat dan verder op een rooster afkoelen. 

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten