zondag 17 augustus 2014




1  klontje boter
1 sjalotje, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 plakjes doorregen spek, klein gesneden
1 klein bosje verse tijm, de blaadjes fijngehakt
1 klein bosje platte peterselie, de blaadjes fijngehakt
1 blaadje laurier
zout & peper
1 kilo  mosselen, schoongemaakt
250 ml guinness
50 ml room

Directions:

1. Smelt de boter in een grote pan. Voeg de sjalot, de knoflook en het spek toe en bak tot de sjalot glazig en het spek goudbruin is. Doe er de helft van de tijm en peterselie, het laurierblad en een snufje zout en peper bij.

2. Doe de mosselen in de pan, verwijder exemplaren die open zijn en niet dicht gaan els je er op tikt en giet de guinness erbij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en doe een deksel op de pan.

3. Laat 3-5 minuten staan of tot de mosselen open gestoomd zijn. Haal de pan van het vuur en gooi de ongeopende mosselen weg. Roer de room erdoor en voeg de rest van de peterselie en tijm toe. Proef de saus en breng zonodig op smaak met peper en zout.

4. Serveer dit gerecht aan 2 hongerige matrozen met bruin sodabrood en gezouten boter

Bron: David Loftus

Tagged:

1 opmerking:

  1. Mag het ook geserveerd worden aan een iets minder ruige zeebonk en dan met wit stokbrood? Vast wel .... :-)

    BeantwoordenVerwijderen