zondag 21 december 2014




Voor 4-6 personen:

8 kippenpoten (ca 2 kg)
5 tenen knoflook, geplet
15 gram  verse oregano, blaadjes eraf geplukt & wat extra voor garnering
3 eetlepels rode wijnazijn
3 eetlepels olijfolie
100 gram ontpitte groene olijven
60 gram kappertjes, plus 2 eetlepels van het vocht
70 gram ontpitte en in kwarten gesneden Medjoul dadels
2 laurierblaadjes
120 ml Droge wittewijn
1 eetlepel dadelsiroop
zout en peper


1. Doe de kip in een grote glazen kom en voeg alle ingredienten toe behalve de wijn en dadelsiroop samen met 3/4 theelepel zout en wat vers gemalen zwarte peper. Meng goed door. dek af en laat in de koelkast 1-2 dagen marineren. Meng gedurende het marineren af en toe om.

2. Verwarm de oven voor tot 180C

3. Verdeel de kip en marinade over een ovenvaste schaal. Meng de wijn en dadelsiroop samen en giet over de kip. Zet de schaal ca 50 minuten in de oven, of tot de kip goudgeel en gaar is geworden. Haal de schaal uit de oven besprenkel met de resterende oregano blaadjes en serveer direct 

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten