dinsdag 9 december 2014




4 konijnenbouten
50 gram  boter
6 sjalotten
4 grote   wortelen
2 rapen
1 eetlepel bloem
3 dl kippenbouillon
1,5 dl Noilly Prat (mag ook vervangen worden door witte Martini)
3 takjes tijm (indien mogelijk citroentijm)
3 blaadjes laurier
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel abrikozenconfituur
peper en zout

1. 1.Laat in een gietijzeren stoofpot de boter hazelnootbruin worden en korst alle stukken konijn aan alle kanten bruin

2. 2.Maak de sjalotten, de wortelen en de rapen schoon en snijd in grove stukken.  Voeg toe aan het konijn.

3. 3.Bestrooi met enkele lepels bloem.  Overgiet met de kippenbouillon en de Noilly Prat.4.Schep er de mosterd, de tomatenpuree en de abrikozenconfituur over.

4. 5.Voeg laurier en tijm toe.  Plaats het deksel op de stoofpot en laat het geheel langzaam garen of beter sudderen. Anderhalf uur op een zacht vuurtje.  Af en toe eens controleren of er vloeistof genoeg aanwezig is en even doorroeren.  Kruiden met peper en zout.

5. 6.Serveer met stukjes tomatenbrood. 

Tagged: ,

0 reacties:

Een reactie posten