maandag 8 december 2014




voor ca 4 personen:

150 gram  donkere marmalade
4 rode pepers, steeltje verwijderd en gehalveerd
2 1/2 eetlepel  Worcestershire sauce
2 1/2 eetlepel  lichte sojasaus
60 gram  grove mosterd
2 eetlepel  olijfolie
zout
2 parelhoentjes, in kwarten gesneden
2-3 Sevilla sinaasappels, in partjes van 2 cm gesneden
700 gram venkel, in partjes van 2 cm gesneden
20 gram  verse rozemarijn
20 gram  gram verse salie


1. Doe de eerste 6 ingredienten in een grote kom, voeg een theelepel zout toe en meng goed. Voeg de parelhoen toe en meng de marinade goed in het vlees. Voeg de sinaasappel en venkel, de rozemarijn en salie toe, meng voorzichtig en dek af met plasticfolie. Laat in de koelkast enkele uren marineren.

2. Verwarm de oven voor tot 180C. Verdeel de parelhoen met vel naar boven op een ovenvaste schaal van ca 30x40 cm, voeg alle overige ingredienten toe en giet de marinade erover. Rooster ca 30-40 minuten of tot de parelhoen goudgeel en gaar is geworden, bestrijk de parelhoen 1 a 2 keer tussen door met de marinade. Haal de schaal uit de oven, laat enkele minuten rusten voor het serveren.

Tagged: ,

0 reacties:

Een reactie posten