Voor 4-6 personen
1 - 1,5 kg lamschouder zonder been
100 gram rogan josh curry pasta
Zeezout
Zwarte peper, versgemalen
1 eetlepel olijfolie, extra vergine
2 tenen knoflook, geperst
10 gram gember; vers, geraspt
80 gram babyspinazie
400 gram linzen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
Griekse yoghurt, om erbij te serveren
Koriander salsa;
1 bos koriander blaadjes
250 gram cherry tomaten, gehalveerd
1 rode ui, klein en dun gesneden
Zeezout
Zwarte peper, versgemalen
Verwarm de oven voor op 250C. Gebruik een klein scherp mes om de onderkant van het lamsvlees om de 2 cm in te snijden. Smeer het vlees in met met de curry pasta en besprenkel met zout en peper. Leg het lam , met huid zijde naar beneden op een licht ingevette of bekleed met bakpapier ovenschaal of bakplaat. Rooster het lam 15 minuten. Draai het vlees om en rooster nog eens 15 minuten. Draai nogmaals om en rooster nog 5 minuten.
Voor de koriander salsa meng je de korianderblaadjes, gehalveerde tomaten, ui, zout en peper in een kom en zet apart.
Verhit de olie in een antiaanbaklaag pan op gemiddeld vuur. Voeg de knoflook en de gember toe en roer 2-3 minuten om, voeg de spinazie toe en bak ongeveer 30 seconden of tot het geslonken is. Voeg de linzen toe, roer totdat het goed is door gewarmd. Snijd het lam en serveer met de spinazie en linzen, de salsa en yoghurt.
0 reacties:
Een reactie posten