dinsdag 20 januari 2015





Voor 4-6 personen

1 - 1,5 kg lamschouder zonder been 
100 gram rogan josh curry pasta 
Zeezout 
Zwarte peper, versgemalen 
1 eetlepel olijfolie, extra vergine 
2 tenen knoflook, geperst 
10 gram gember; vers, geraspt 
80 gram babyspinazie 
400 gram linzen uit blik, afgespoeld en uitgelekt 
Griekse yoghurt, om erbij te serveren 

Koriander salsa; 
1 bos koriander blaadjes 
250 gram cherry tomaten, gehalveerd 
1 rode ui, klein en dun gesneden 
Zeezout 
Zwarte peper, versgemalen 


Verwarm de oven voor op  250C. Gebruik een klein scherp mes om de onderkant van het lamsvlees om de 2 cm in te snijden. Smeer het vlees in met met de curry pasta en besprenkel met zout en peper. Leg het lam , met huid zijde naar beneden op een licht ingevette of bekleed met bakpapier ovenschaal of bakplaat. Rooster het lam 15 minuten. Draai het vlees om en rooster nog eens 15 minuten. Draai nogmaals om en rooster nog 5 minuten.

Voor de koriander salsa meng je de korianderblaadjes, gehalveerde tomaten, ui, zout en peper in een kom en zet apart.
Verhit de olie in een antiaanbaklaag pan op gemiddeld vuur. Voeg de knoflook en de gember toe en roer 2-3 minuten om, voeg de spinazie toe en bak ongeveer 30 seconden of tot het geslonken is. Voeg de linzen toe, roer totdat het goed is door gewarmd. Snijd het lam en serveer met de spinazie en linzen, de salsa en yoghurt. 


Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten