Voor 4 personen:
4 zoete aardappels, ingeprikt
3 eetlepels bieslook, fijngehakt
3 eetlepels peterselie, fijngehakt
125 ml crème fraîche
6 tablespoons olijfolie
100 gram ontbijtspek, dunne reepjes
2 sjalotten, in dunne plakjes
500 gram winterwortel, grof geraspt
500 gram verse makreelfilets met huid
2 eetlepels witte wijnazijn
1. Verwarm de oven op 210 °C. Prik de zoete aardappel rondom met een scherp mesje in. Leg ze op een bakplaat in de oven en rooster ze in 45 min. gaar. Prik met een mesje om te controleren of ze gaar zijn.
2. Roer de kruiden door de crème fraîche en breng het op smaak met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan, bak het spek goudbruin en krokant. Voeg de sjalot toe, schep het om en blus de pan af met azijn. Schep de warme spekjesdressing vlak voor het serveren door de wortel. Voeg nog 3 eetlepels olie toe en breng het op smaak met zout en peper.
3. Bestrooi de visfilets met zout en peper en bestrijk ze met 1 eetlepel olie. Verhit de grillpan en grill de vis op de velkant op hoog vuur goudbruin en krokant. Keer de vis en grill ook de andere kant nog 1 minuut. Snijd de gepofte zoete aardappels door midden, maak het kruim iets los met een vork en schep de kruiden crème erop.
Bron: Delicious
0 reacties:
Een reactie posten