zondag 15 februari 2015



Voor 4 personen:


4 confit de canards(kant en klaar)
800 gram  aardappelen
4 tenen knoflook
1 bosje platte peterselie
4 eetlepels ganzenvet
zout & peper

Directions:

1. Verwarm de confit de canards au bain(in de zak) marie, tot het vet is gesmolten is.

2. Schil en was de aardappelen en snijd in blokjes. Pel de knoflook en hak fijn. Hak de peterselie fijn. Meng de knoflook met de helft van de peterselie en zet apart.

3. Wanneer het eendenvet is gesmolten, haalt u de porties uit de zak en laat uitlekken in een zeef boven een kom.

4. Verwarm het eendenvet in een stoofpan en bak er 10 minuten de aardappelen in op hoogvuur; voeg zout en peper toe. Doe de deksel op de pan en laat nog ca 10 minuten bakken.

5. Voeg het knoflook-peterseliemengsel toe en laat zonder deksel nog 10 minuten bakken.

6. Verwarm ondertussen een koekenpan en doe daarin de porties eend. Bak ze goudgeel zijn; keer ze enkele malen. Laat uitlekken.

7. Doe de aardappelen  in een schaal, leg er de confit de canard naast en bestrooi met de rest van de knoflook-peterselie mengsel. Serveer onmiddelijk. 

Bron: De grote Larousse voor de thuiskok

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten