Voor ca 4 personen:
750 gram aardappels
zout
500 gram liefst gemengde paddestoelen
100 gram boter
1/4 liter slagroom
2 theelepels witte truffelolie
2 eetlepels fijngeknipte bieslook
cayenepeper
Kook de geschilde en in gelijke stukken gesneden aardappels in gezouten water gaar. Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in reepjes. Bak de oesterzwammen in 50 gram boter lichtbruin en knapperig. Bestrooi ze met een beetje zout. Giet de aardappels af en laat ze in de pan op een kookplaatje op een laag vuur even droogstomen. Verwarm de slagroom in een pannetje. Voeg en, de rest van de boter toe. Maak de aardappels fijn. Roer de slagroom beetje bij beetje door de aardappelpuree en klop die tot een luchtige massa. Schep de warme oesterzwammen met het braadvocht en de truffelolie door de puree. Schep de stamppot in een verwarmde schaal. Bestrooi het gerecht met bieslook en cayennepeper en dien het meteen op.
Bron: Stamppotten de nieuwe keuken - Anne Scheepmaker
0 reacties:
Een reactie posten