dinsdag 28 oktober 2014




Voor 4 personen als bijgerecht:

2 rode paprika; in vieren
2 gele paprika; in vieren
2 groene paprika; in vieren
2 aubergine; in stukken
Olijfolie om in te borstelen
4 tenen knoflook; in dunne plakjes
11/2 courgette; gehalveerd en in vieren
6 roma tomaten of pomodori; fijngehakt
1 rode ui; in parten
1 eetlepel oreganoblaadjes
2 eetlepels olijfolie; extra
Zeezout
Zwarte peper; versgemalen
10 gram kleine basilicumblaadjes

Leg de paprika's op een bakplaat en gril ze een aantal minutenonder een hete grill tot  het vel zwart geblakerd is. Doe alles in een plastic zak, sluit af en laat afkoelen. Verwijder dan het vel.
Verwarm de oven voor op 180C.
Borstel de aubergine in met olie. Bak 2 minuten aan elke kant op halfhoog vuur in een koekenpan goudbruin. Doe samen met paprika, knoflook, courgette, tomaat, ui en oregano in een ruime ovenschaal en schep alles om. Lepel er dan de extra olie over en bestrooi met zout en peper. Dek af en bak 40 minuten tot alles gaar is. Schep er voor het serveren basilicum door.



Uit: Modern classics - Donna Hay

Tagged: ,

0 reacties:

Een reactie posten