Voor 4 personen:
1 ui
2 tenen knoflook
olie om te bakken,
1 kleine winterpeen
1 stengel bleekselderij
1 courgette, niet te groot
250 gram kastanjechampignons,
1/2 glas droge witte wijn
1 pot of blik kikkererwten (ca. 250 g uitgelekt),
zout en peper,
4 takjes platte peterselie,
4 takjes tijm,
2 chorizo worstjes
Pel en snipper de ui en knoflook en snij de bleekselderij in stukjes, fruit ze zachtjes aan in wat olie in een stoofpan. Schil de peen, halveer in de lengte, snij in plakjes, voeg toe en fruit 5 min. mee. Snij intussen de de courgette in halve 1 cm plakjes en halveer de champignons. Voeg alles bij elkaar in de pan en roerbak enkele minuten. Blus af met de wijn. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg ze toe. Breng aan de kook zet het vuur laag en sluit de pan. Laat het mengsel 15 min. zachtjes stoven. Roer af en toe om. Snij de peterselie en tijm en laat even mee stoven. Bak intussen de worstjes en serveer op de stoofschotel.
0 reacties:
Een reactie posten