vrijdag 31 oktober 2014



4 personen
125 ml lichte sojasaus
60 ml water
60 ml bruine suiker
2 tenen knoflook, fijn gesneden
2,5 cm gember, fijn gesneden
1 kaneelstokje
2 steranijs
125 ml sinaasappelsap
1 kilo biologische kipvleugels
Olijfolie

Verwarm de oven voor op 180C.
Doe de soja, water, suiker knoflook, kruiden sinaasappelsap en gember in een sauspan en breng  zachtjes aan de kook.
Kook 15 minuten of totdat het een glazig en dik is.
Wrijf de kipvleugels in met olijfolie en leg het op een ovenvaste schaal.
Voeg de knoflook toe. Smeer de kipvleugels in met 1/3 van het gelei.
Bak de kipvleugels ongeveer 30 minuten.
Neem het elke 10 minuten uit de oven om het opnieuw in te smeren met de gelei.
Laat de vleugels 10 minuten rusten voor het opdienen.

Bewerking op een recept van Sweet Paul Magazine

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten