vrijdag 24 oktober 2014




Voor ca 4-6 personen:

1 kilo rundvlees 
2 uien; grof gesneden 
2 tenen Knoflook; fijngesneden 
200 gram Olijven Zonder pit (in groen zwart) 
een vierde ingemaakte citroen 
1 eetlepel venkelzaadjes 
1,5 liter Witte Wijn 
1 runderbouillonblokje 
5 cl olijfolie
200 gram gerookte spekblokjes 
1 eetlepel bloem 
2 takjes tijm 
zout in peper 

Snijd het vlees in stukjes. Bak het in ca 5 met olijfolie in een grote pan licht bruin. 

Haal het vlees uit de pan, doe de uien en knoflook in de pan en bak ze op laag vuur in ca 6-8 minuten zacht. 

Leg het vlees terug in de pan, strooi er de bloem door en meng goed door op een hoog vuur. 

Giet de witte wijn en bouillonblokje verdund in 50 ml water, tijm en venkelzaad erbij. 

Voeg zout en peper toe naar smaak, dek de ovenschotel af, en laat nog 1 uur 30 minuten op laag vuur stoven. 

Voeg tijdens het laatste uur de olijven en de in het stukjes gesneden ingemaakte citroen toe en stoof nog ca 1 uur

15 Minuten voor het einde van de stooftijd, voeg dan de magere spekreepjes toe en laat nog 15 minuten stoven. 

Serveer warm met aardappelen 

Wijntip: Baux de Provence

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten