maandag 13 oktober 2014


Voor 4 personen:

3 eetlepels lichte sojasaus
3 eetlepels water
1-1/2 eetlepels droge sherry
1/2 theelepel sesamolie
1-1/4 theelepels suiker
1/2 theelepel maizena
1/4 theelepel Szechuan peperkorrels, gevijzeld
1/4 theelepel mosterdpoeder
Plantaardige olie
400 gram groene boontjes
200 gram shiitake paddestoelen, steeltjes verwijderd en in plakjes gesneden
3 tenen knoflook
1 eetlepel geraspte gemberwortel

1. In een kleine kom, meng de sojasaus, water, droge sherry, sesamolie, suiker, maïzena, en Szechuanpeper en mosterpoeder goed samen. Hou apart.

2. Verhit 2 eetlepels olie in een wok, tot de olie begint te roken. Voeg de boontjes toe en roerbak ca 7 minuten tot ze bijna beetgaar zijn (afhankelijk van de grote), Haal ze uit de wok en zet apart.

3. Voeg nog wat olie toe aan de wok. Voeg de shiitake toe en roerbak ca 3-4 minuten tot ze beginnen te kleuren. Zet het vuur lager, voeg dan de gember en knoflook toe, roerbak ca 20-30 seconden. Doe de boontjes terug in de pan, voeg de saus toe. Meng goed tot alles goed bedekt is met de saus. Serveer met witte rijst.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten