woensdag 10 september 2014



Voor 4 personen:

12-15 grote   garnalen, gepeld en schoongemaakt
1 handje dry geroosterde pinda's
10 kleine gedroogde rode pepertjes (of naar smaak)
1/4 ui, in stukken gesneden
1/2 groene paprika, ontzaad en in hapklare stukken gesneden
3 bosuitjes (alleen het witte deel)
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 1/2 eetlepels plantaardige olie
 
Kung pao saus:
2 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels ketjap manis
1/4 theelepel maizena
4 eetlepels water
1/4 theelepel sesamolie
1 snufje witte peper
1/2 theelepel zwarte azijn
1/2 theelepel suiker

 
1. Meng alle ingredienten voor de saus en hou apart

2.  Verhit een wok en voeg de olie toe en verhit tot het net begint te roken. Voeg de knoflook toe en bak heel even. Voeg de ui, groene paprika, en gedroogde pepertjes toe. Roerbak tot de aroma's van de chilipepertjes vrijkomen. Voeg de garnalen en pinda's toe en roerbak tot de garnalen net gaar zijn, voeg dan de saus toe. Breng aan de kook en serveer met witte rijst.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten