woensdag 17 september 2014

 

2 tablespoons plantaardige olie
1 rode ui; fijngesneden
1 teaspoon komijnzaad
1 teaspoon mosterdzaad
1 tablespoon currypoeder
100 gram linzen (rood, groen of een mengsel)
2 medium grote zoete aardappels
500 ml plantaardige bouillon
400 grams tomatenblokjes uit blik
400 grams kikkererwten uit blik; af gespoeld en uitgelekt
Handje verse koriander (optioneel)
naturel yoghurt en naanbrood voor erbij te serveren.


Verwarm de olie in een grote pan, voeg de ui toe en laat in enkele minuten
zacht worden. Voeg de kruiden toe en laat nog 1 minuut mee bakken, voeg dan
de linzen, zoete aardappel, bouillon en tomatenblokjes toe.

Breng aan de kook, leg een deksel op de pan, en laat ca 20 minuten stoven
of tot de linzen en aardappels gaar zijn. Voeg de kikkererwten toe, en laat
even meewarmen.

Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met koriander naar smaak en
serveer met de yoghurt en naanbrood.



Ingredients:

2 eetlepels plantaardige olie
1 rode ui, fijngesneden
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel mosterdzaad
1 theelepel currypoeder
100 gram  linzen (rood, groen of een mengsel)
2 medium grote zoete aardappels
500 ml plantaardige bouillon
400 gram  tomatenblokjes uit blik
400 gram  kikkererwten uit blik, af gespoeld en uitgelekt
Handje verse koriander (optioneel)
naturel yoghurt en naanbrood voor erbij te serveren.

Directions:

1. Verwarm de olie in een grote pan, voeg de ui toe en laat in enkele minuten zacht worden. Voeg de kruiden toe en laat nog 1 minuut mee bakken, voeg dan de linzen, zoete aardappel, bouillon en tomatenblokjes toe.

2. Breng aan de kook, leg een deksel op de pan, en laat ca 20 minuten stoven of tot de linzen en aardappels gaar zijn. Voeg de kikkererwten toe, en laat even meewarmen.

3. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met koriander naar smaak en serveer met de yoghurt en naanbrood.

Notes:


SERVES 2 • PREP 10 mins • COOK 25 mins

PER SERVING 613 cals, protein 27g, carbs 91g, fat 18g, sat fat 2g, fibre 16g, sugar 21g, salt 1.8g

Photographs SAM STOWELL | Recipes REN BEHAN | Food styling KATY GREENWOOD |
Styling REBECCA NEWPORT

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten