dinsdag 2 september 2014



Zoete aardappel en vanille kip fricassee

2 zoete aardappelen
1/2 liter melk
1 vanillestokje
Sichuan peper
1 ei
1 dooier
10 cl vloeibare room
20 gram boter + een beetje voor de ramequins
4 kipfilets
2 handenvol gemengde champignons
10 hazelnoten; grof gehakt en geroosterd
3 eetlepels olijfolie
peterselie
zout
peper
Schil zoete aardappelen in stukken gesneden en kook ze in melk met een beetje peper,
zout en het hele stokje vanille gedurende 15 minuten.
Laat goed uitlekken, houdt het vanillestokje apart en pureer.
Splits het vanillestokje, schraap de zaadjes met de punt van een mes er uit
en voeg toe aan de puree met 5 cl kookroom, boter, zout, het ei en de eidooier
en een paar vermalen Sichuan peperkorrels Meng goed. Beboter dan de vormpjes/ramequins.
Verwarm de oven voor op 150 ° C en plaats daarin een grote ovenschaal half gevuld met warm water. Vul de vier ramequins en plaats ze in de ovenschaal. Bak 35-40 minuten.
Snijd ondertussen de kipfilets in blokjes, spoel de paddestoelen snel onder water, droog ze goed af Snijd in stukjes en bak ze in een pan met de olie samen met de kip gedurende 10 minuten, af en toe roeren. Voeg zout, peper, en 5 cl room  toe en garneer met gehakte peterselie.
Serveer bestrooid met gehakte hazelnoten.
Wijnadvies: Cairanne blanc
Bron: Saveurs nr.197


Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten