maandag 1 september 2014



Voor ca 6-8 personen:
 
2 eetlepels lichte sojasaus
zonnebloemolie
2 1/2 kg buikspek, zonder been
1 eetlepel venkelzaad
1 eetlepel korianderzaad
2 ster anijs
1 theelepel gemberwortel, geraspt
6 rijpe pruimen, zondet pit en klein gesneden
1 sokje kaneel
2 eetlepels rode wijnazijn
4 eetlepels bruinesuiker

 
1. Verwarm de oven voor op 240C. Snij het buikspek kruislings in over het hele vlak met een scherp mes. Wrijf de soja en wat olie over het vlees. Vijzel de venkel, koriander en 1 steranijs. Bewaar 1 theelepel van deze mix voor de pruimensaus en wrijf de rest goed in het vel en snede van het vlees.Bestrooi met zout en peper. Leg een rek in een ovenschaal, leg het vlees erop en rooster ca 30 minuten. Zet de temperatuur van de oven op 140C, voeg een kopje water toe aan de ovenschaal en
rooster nog ca 2 uur. Controleer regelmatig, en voeg evt nog wat water toe. Het vlees moet heel gaar worden, zodat het makkelijk uit elkaar gehaald kan worden


2. Terwijl het vlees in ze oven roostert, verhit wat olie in een pannetje. Voeg de gember toe en laat in ca 1-2 minuten zachtjes goudbruin worden. Voeg de pruimen toe, met de resterende kruidenmix, en de laatste steranijs, het kaneelstokje, azijn en suiker. Laat ca 15 minuten zachtjes koken of tot het mengsel dik en stroperig is. Snij het vlees in repen en serveer met de pruimensaus.


Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten