Voor 4 personen:
1 eetlepel olijfolie
1 grote ui, fijngehakt
3 eetlepels currypasta
1 theelepel kurkuma
1 theelepel mosterdzaad
200 gram rode of gele linzen
1 liter kippenbouillon
1 bloemkool, in roosjes
1 flinke aardappel, in blokjes gesneden
3 eetlepels yoghurt
Handje verse koriander, fijngehakt
sap van 1 limoen
rijst om erbij te serveren
1. Verhit de olie in eengrote pan en bak de uien in ca 5 minuten zacht. Voeg de currypasta, kruiden en linzen toe en meng goed om, giet de bouillon erbij en laat ca 20 minuten stoven, voeg dan de bloemkool en aardappel toe. Voeg evt wat water toe als het te droog wordt.
2. Laat ca 12 minuten stoven of tot de bloemkool en aardappel gaar is. Roer de yoghurt, koriander en limoensap erdoor en serveer met rijst.
0 reacties:
Een reactie posten