Geroosterde Soja En Gember Kip
60 ml lichte sojasaus,
15 gram verse gember, geraspt,
2 tenen knoflook, geperst,
60 ml plantaardige olie,
2 theelepels fijne suiker,
4 kipfilets met vel, van ongeveer 160 gram p stuk,
600 gram kumara (zoete oranje) aardappels, ongeschild in dikke plakken,
400 gram kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt,
Zeezout,
Zwarte peper, versgemalen,
Volle hand muntblaadjes, gesneden,
Sugarsnaps, geblancheerd,
Baby spinazie om er bij te serveren.
1. Warm, de oven voor op 220C. Doe in een kom de soya, gember, knoflook, olie en suiker en meng. Leg de kip, aardappel en kikkererwten op een bakplaat, besprenkel met de helft van de soya marinade, en zout en peper.
2. Rooster ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven tot de kip goudbruin en gaar is. Voeg de munt bij de overgebleven marinade en besprenkel daarmee de kip, erwten en aardappel. Serveer met de sugarsnaps en spinazie.
Bron: Donna Hay Magazine
0 reacties:
Een reactie posten