Plakkerige varkenshaas met pittig zoete aardappel en limoen.
Voor 4 personen
400 gram kleine zoete aardappelen (kumara); dun gesneden
1 theelepel gedroogde chilli vlokken
2 eetlepels olijfolie; extra virgin
Zeezout
Zwarte peper; versgemalen
2 eetlepels oestersaus
1 eetlepel kecap manis, ( zoete Indische soya saus)
20 gram gember; gepeld en geraspt
750 gram varkenshaas
1 volle hand spinazieblaadjes
80 gram taugé
Limoen partjes; om erbij te serveren
Verwarm de oven voor op 220C.
Meng in een kom de aardappelschijfjes met de olie, peper en zout en chillivlokken, en spreid de aardappelschijfjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de oestersaus, kecap manis en de gember. Kwast de varkenshaas in met het oestersaus mengsel, en leg het op de aardappeltjes. Rooster 18-20 minuten in de voorverwarmde ove of tot de varkenshaas naar wens is en de aardappeltjes krokante randjes vertonen. Meng in een kom de spinazie met de taugé.
Snijd de varkenshaas in plakken en serveer met de aardappels en de spinaziesalade en limoen.
Bron: Donna Hay Magazine
0 reacties:
Een reactie posten