donderdag 12 juni 2014



Sesamkip met pannenkoekjes en pruimensaus

Voor 4-6 personen
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Kooktijd: 2 uur en 5 minuten
Gemakkelijk
En mogelijk om in te vriezen

1,8 kg (boeren)kip
2 eetlepels zonnebloemolie,
2 eetlepels vijfkruiden mix,
2 eetlepels honing; heldere
2 eetlepels sesamzaad
Voor de pruimensaus
6 pruimen; donker van kleur, pit verwijderd en in kwarten gesneden,
3 eetlepels donker bruine basterdsuiker,
2 theelepels vijf kruiden mix
1 theelepel maïs bloem,
100 ml shaohsing wijn,
Zout
Om te serveren:
Pannenkoekjes; zachte Chinese en opgewarmd,
1/2 komkommer; in lucifers gesneden,
6 lenteuitjes; fijn gesneden

Verwarm de oven voor op 180C (hetelucht). Leg de kip op een bakplaat,
besprenkel met olie  en wrijf de kip in met de vijf kruiden mix, peper en zout.
Rooster de kip 30 minuten in het midden van de oven.
Draai de oventemperatuur terug naar 140C (hetelucht) en bak de kip
1 uur en 50 minuten.  Intussen de pruimensaus bereiden.
Doe de pruimen, suiker, vijf kruiden mix, maïsbloem, en een halve theelepel zout in een
ovenschaal.  Meng alles door elkaar en voeg de shaohsing toe en meng.
Neem de kip uit de oven, en draai de oventemperatuur terug naar 180C (hetelucht).
Besprenkel de kip met honing en de sesamzaad en zet 20 minuten terug
in de oven, samen met de pruimen,  die je er onder op een rek plaatst.
Wanneer de kip gaar is, neem je het uit de oven en dek je het met aluminiumfolie af.
Laat 20 minuten apart staan. Laat de pruimen nog 15 door bakken in de oven
of totdat ze zacht en een  de saus dik en plakkerig is.
Dien op en trek met een vork het vlees van de kip en beleg daarmee samen
met de pruimensaus,  komkommer en lente ui de pannenkoekjes.


Per bord vanuit gaande dat het verdeeld is over 6 borden:
433 kcal, 38 gram eiwit,19 gram koolhydraten, 23 gram vet, 2 gram vezels, 19 gram suiker, 0,5 gram zout.

Bron:Goodfood Mei 2013

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten