zaterdag 28 juni 2014





500 gram nieuwe aardappeltjes, schoongemaakt en gehalveerd
300 gram snijbonen, schoongemaakt en in schuine stukjes gesneden
4 bosuitjes, klein gesneden
1/2 bosje platte peterselie, grof gehakt
150 gram  gerookte forelfilet, in stukjes gebroken

Voor de dressing:
50 ml extra vierge olijfolie
sap van 1/2 limoen
2 eetlepels rode wijnazijn
2 eetlepels grove mosterd
1 eetlepel wasabi


1. Meng alle ingredienten voor de dressing in een schoon enleeg potje, en schud tot een dressing en zet apart. Kook de aardappels in gezouten water tot ze gaar zijn in ongeveer 10 minuten. Kook de boontjes ook in gezouten water tot ze gaar zijn, giet ze af in een vergiet en laat ze snel afkoelen onder koud stromend water.

2. Meng de aardappels, gekookte boontjes samen met de helft van de bosui en peterselie, en de helft van de dressing. Verspreid over een serveerschaal, bestrooi met de gerookte forelstukjes. Strooi de resterende bosuitjes erover en besprenkel met de resterende dressing en serveer. 

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten