zondag 1 juni 2014





250 gram  kippenlevertjes
2 sjalotjes; fijngehakt
1 handje platte peterselie; blaadjes fijngehakt
1 eetlepel kappertjes; afgespoeld; uitgelekt en fijngesneden
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels sherryazijn
4 sneetjes zuurdesembrood
1 eetlepel bloem
snufje cayenepeper


1. Maak de levertjes schoon en dep ze droog. Doe de sjalotjes, peterselie en kappertjes in een kom en meng de helft van de olijfolie en 1 eetlepel sherryazijn erdoor.

2. Toast het brood ondertussen. Bestuif de levertjes met de bloem en cayenepeper, en bestrooi met wat zout en peper. verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de levertjes op hoogvuur ca 4-5 minuten, of tot ze goudbruin en krokant aan de buitenkant zijn maar nog een beetjes roze in het midden. Voeg de resterende azijn toe aan de pan en laat nog ca 1 minuut bubbelen.

3. Doe de inhoud van de pan bij de inhoud van de kom en meng alles goed samen, breng evt op smaak. Maak hoopjes op het brood en serveer met wat grof zeezout.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten