vrijdag 6 juni 2014



2 eetlepels plantaardige olie
1/2 ui, gepeld en fijngesneden
220 gram  stevige tofu, in repen van 0,5 cm gesneden
100 gram  spercibonen (liefst de franse), schoongemaakt en gehalveerd
100 gram  choi sum of paksoi, blaadjes en stelen in stukken gesneden
300 gram  verse eiernoedels
1 1/2 theelepels gemalen koriander
1 theelepel gemalen komijn
2 theelepels sambal oelek; of andere chilipasta, (hoeveelheid evt naar smaak)
2 theelepels dikke sojasaus
2 theelepels lichte sojasaus
50 gram  tauge
1 handje  ijsbergsla, in repen gesneden
1 eetlepel gebakken uitjes
limoenpartjes voor erbij


Verhit de wok op hoogvuur, voeg de olie toe. Voeg de ui toe en roerbak ca 1 minuut tot de ui zacht begint te worden. Voeg dan de tofu en boontjes toe en roerbak ca 2-3 minuten voorzichtig de tofu moet heel blijven. Voeg de choi sum, en als de blaadjes beginnen te slinken de noedels toe. Verspreid de noedels over de hele wok, ze moeten zoveel mogelijk warmte opnemen, meng dan voorzichtig evt met chopsticks. Voeg dan de kruiden toe: sambal oelek, sojasaus, tauge en een eetlepel water, meng voorzichtig door tot de noedels zacht zijn geworden. Verdeel de noedels over kommen, besprenkel met de ijsbergsla en gebakken uitjes en serveer direct


Bron: Ottolenghi

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten