dinsdag 10 juni 2014


85 gram  quinoa, afgespoeld en uitgelekt
2,5 dl water
330 grams maiskorrels
1/2 rode paprika, in stukjes gesneden
1/2 groene paprika, in stukjes gesneden
1 kleine rode ui, gehalveerd en in dunne halve ringen gesneden
400 gram  kidneybonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
80 gram  verse koriander, gehakt 
Dressing:
1/4 theelepel gedroogde oregano
1/4 theelepel gemalen komijn
1/4 theelepel paprikapoeder
verse chilipeper, fijngehakt (gebruik naar smaak)
sap van 1 limoen
4 eetlepels extra vierge olijfolie
zout
peper


1. Doe de quinoa met het water in een kleine pan en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken, tot al het water is geabsorbeerd. Haal de pan van het vuur en laat de quinoa volledig afkoelen.

2. Rooster de mais zonder olie goudbruin in een koekenpan met antiaanbaklaag. Laat afkoelen.

3. Doe de quinoa, mais, rode en groene paprika, ui, kidneybonen en koriander in een kom en meng alles goed.

4. Kolp alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en giet de dressing over de salade. Meng goed en dien de salade op.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten