2 kilo runderborst,
1 bol knoflook; gehalveerd,
4 takjes rozemarijn,
125 ml Maple siroop,
250 malt azijn,
90 gram bruine basterdsuiker,
500 ml water,
2 eetlepels ghee,
750 gram kruimige aardappels; geschild en geraspt,
1 bruine ui; dun gesneden,
2 knoflook tenen; in plakjes gesneden,
1 ei,
2 eetlepels rozemarijnblaadjes,
Zeezout,
Zwarte peper; versgemalen,
500 gram trostomaatjes,
12 knoflook tenen; ongepeld,
1 eetlepel olijfolie,
Tomatenchutney; om erbij te serveren
Verwarm de oven voor op 180C. Leg de runderborst, knoflook, rozemarijn, Maple siroop,
malt azijn, suiker en water in een grote ovenschaal die je met een deksel kunt afdekken.
Kook ongeveer tot 3-3,5 uur totdat het vlees zacht is en je het met twee vorken van elkaar los
kunt trekken. Verwijder het vet en zet apart.
Verhoog de oven temperatuur naar 220C.
Verdeel de geklaarde boter over 8x9,5 cm (250 ml inhoud)
ovenvaste schaaltjes. Zet de schaaltjes op een bakplaat en zet 15-20 minuten in de oven,
tot het heet is. Druk het vocht uit de aardappels, verwijder het vocht en dep droog.
Doe de aardappel, het vlees, knoflook, ei, ui, rozemarijnblaadjes, zout en peper in een kom
en meng goed door. Leg de 12 tenen knoflook los op de bakplaat samen met de trostomaten en besprenkel met olie. Gebruik 125 ml geraspte aardappelmengsel per ovenschaaltjes en bak 20-22 minuten in de oven of totdat het goudbruin kleurt. Draai het pannetje op je bord om en serveer met de geroosterde tomaatjes, geroosterde knoflook en tomatenchutney.
Bron: Donna Hay Magazine
0 reacties:
Een reactie posten