woensdag 12 november 2014



Voor ca 4 personen:

1 hele kip, van ca 1,8 kilo
2 eetlepels paprikapoeder
2 theelepels knoflook poeder,
2 theelepels gedoogde oregano
2 theelepels English mustard powder
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel fijne suiker
1 theelepel zwarte peper
1-2 eetlepel zonnebloemolie
1 kg zoete aardappels
1 grote   banaan, ongepeld
50 gram  boter
100 ml melk
Creamed mais & bacon (zie recept note), om erbij te serveren

Directions:

1. Verwarm de oven voor tot 200C, en leg de kip op een roosterschaal. meng alle kruiden met 2 theelepels zout in een vijzel, en vijzel alles goed samen maar niet zo fijn dat de oregano snel verbrand. Wrijf de kruidenmix over de kip met wat olie, en dek los af met aluminiumfolie.

2. Doe de aardappels in een andere schaal en doe ze samen met de kip in de oven. Na 30 minuten, verwijder de aluminiumfolie. Prik de banaan in met een mes en leg die bij de aardappels, en rooster met de kip nog ca 30 minuten.

3. Controleer of de aardappels zacht zijn, haal ze dan met de banaan uit de oven. Laat de kip nog ca 10 minuten staan. Halveer de aardappels en banaan en schraap het vruchtvlees eruit, en doe het in een pan. Voeg 1 theelepel zout en de helft van de boter en melk erbij, en pureer met een pureestamper fijn. Breng op smaak met zout en peper.

4. Controleer de kip op gaarheid, als het vocht helder is dan is de kip gaar. Haal de kip uit de oven leg deze op ee serveerschaal en laat ca 10 minuten rusten.

5. Om te serveren, schep de puree op een schaal, met de resterende boter, en snij de kip aan tafel aan. Serveer met de romige mais & bacon, zie recept hieronder

Notes:

romige mais & bacon

6 rashers; unsmoked streaky bacon
25 grams boter
2 uien; fijngehakt
650 gram mais (gebruik blik; uitgelekt, of bevroren)
100 ml room
3 eetlepels; platte peterselie; fijngehakt

Breek de bacon in stukjes, en bak in een pan met anti-aanbaklaag op matig
vuur krokant. haal de bacon uit de pan en hou apart.

Voeg de boter en ui toe aan de pan en laat op laag vuur zacht worden. Voeg
de mais toe,en laat even mee bakken.

Voeg de bacon weer toe samen met de room en peterselie, breng op smaak met
zout en peper en serveer met de kip.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten