vrijdag 7 november 2014



Bavette a la citroengras voor 4 personen:


4 stukken Bavette van ongeveer 180 gram elk
1 stengel citroengras,
1 koffielepel geraspte gemberwortel
2 tenen knoflook,
150 ml kant en klare teriyaki saus,
1 venkelknol
3 tomaten
2 sjalotjes
150 ml witte wijn azijn,
90 gram  bruine suiker,
1 eetlepel olijfolie,
zout,


  1. Verwijder de harde delen van het citroengras hak het groene deel fijn, plet het witte deel. Pel en snipper de knoflook. Meng de citroengras, knoflook, gember, teriyaki saus en peper in een kom. Voeg de Bavette toe. Giet de marinade erover. dek af met plastic folie, laat marineren in de koelkast 4 uur.

2. Snijd de venkel in kleine blokjes, ontzaad tomaten, snij de sjalotten fijn, en doe alles in een pan samen met met de azijn, bruine suiker, 150 ml water, zout en peper

3. Stoof de chutney 1 uur 15 Minuten op middelhoog vuur.

4. Haal de grove stukken citroengras uit de marinade de stukjes stengel uit de marinade. bak de Bavette ca 2 Minuten elke kant in een pan met zware bodem.

5. Blus de pan met de resterende marinade en serveer direct met chutney, een salade en de saus.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten