dinsdag 11 november 2014


Voor ca 4 personen:

3 appels ( jonagold of elstar )
1 zakje rodekool a 300 gr
1 eetlepel azijn
75 gram  boter of margarine
3 kruidnagels
1 blaadje laurier
600 gram  aardappels
zout & peper
75 ml melk


1.  Appels schillen. 1 appel in blokjes snijden,andere appels in plakjes snijden. In pan rode kool met 1 dl water,azijn, 1 eetl boter, kruidnagels, laurier en appelblokjes in 30 minuten zachtjes gaar stoven.

2. In tussen aardappels schillen,wassen en in stukken snijden. In pan met weinig water en snufje zout aardappels in 10 a 15 minuten gaar koken.

3. In koekepan 1 eetl boter verhitten en appelblokjes ca 2 minuten bakken,regelmatig keren. Bestrooien met peper. Uit rode kool laurier en kruidnagels verwijderen.

4. Aardappels afgieten,met pureestamper fijnstampen en met melk en boter tot smeuige puree roeren. Rode kool erdoor scheppen en geheel al roerend op zacht vuur door en door heet laten worden. Op smaak brengen met zout en peper. Appelblokjes erop leggen.

5. Serveren met braadworst.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten