vrijdag 14 november 2014



Voor 4 personen:

750 gram  zuurkool,
1 kg geschilde aardappels in stukjes,
2 dl  vleesbouillon,
150 gram  mager spekblokjes,
1 middelgrote  ui, gesnipperd
3 dl halfvolle melk,
1 Unox rookworst a 375 gram,
zout
peper


Bereiding: Schil de aardappels en snijd in stukjes. Knijp de zuurkool wat uit en trek het los. Hou een flinke lepel achter en doe de rest van de zuurkool met de aardappelstukjes in de vleesbouillon, voeg nog wat peper en zout naar smaak toe en laat 25 minuten sudderen. Bak ondertussen het spek uit en fruit de ui in het spekvet. Stamp het zuurkool/aardappel-mengsel fijn en voeg de verwarmde melk toe. Voeg vervolgens het spek en de uien toe. Breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout. Schep als laatste het achtergehouden, fijngesneden zuurkool erdoor. De Unox rookworst volgens aanwijzing op de verpakking in warm water of magnetron bereiden en bij de zuurkool serveren.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten