donderdag 6 november 2014


1 eetlepel olijfolie
1 ui, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
6 stuks varkens verseworst, vel verwijderd
400 gram  tomatenblokjes uit blik
200 ml kippenbouillon
1 eetlepel tomatenpuree
4 takjes rozemarijn
200 gram  snelkook polenta
100 gram  gerookte kaas, geraspt



1. Verhit de olie in een grote pan op medium hoogvuur en bak de ui en knoflook enkele minuten zachtjes. Voeg de ontvelde saucijzen toe, en bak ze in ca 8 minuten rul en goudbruin. Roer de tomatenblokjes, bouillon, puree en het grootste gedeelte van de rozemarijn toe. Laat het geheel nog ca 8-10 minuten inkoken. Breng op smaak met zout en peper.

2. Ondertussen: Maak de polenta volgens gebruiksaanwijzing van het pak. Haal van het vuur, roer de kaas erdoor, met evt wat zout en peper. Verdeel de polenta over vier borden, daar op gaat een lepel van de ragout en besprenkel met de resterende rozemarijn.


Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten