donderdag 27 november 2014


2 eieren, licht geklopt,
2 eetlepels slagroom,
1 eetlepel dille, fijngehakt,
1 theelepel citroenschil, geraspt,
Zeezout,
Zwarte peper, versgemalen,
60 gram  roomkaas, zacht
1 eetlepel citroensap,
2 theelepels kappertjes, gespoeld, gedroogd en gesneden,
4 plakjes zalm, gerookt en in drieën gesneden,
1/4 rode ui, fijn in ringen gesneden


Verwarm de oven voor op 150C. Doe de eieren in een kom, en meng met de slagroom, dille, citroenrasp, zout en peper. Giet het eimengsel in een mini-muffin bakblik met een capaciteit van eetlepels per cup. Bak 6-8 minuten of zolang tot het stevig is. Laat het 3 minuten in het blik afkoelen en stort daarna de mini frittata's op een rek. Meng de roomkaas, citroensap, en kappertjes . Besmeer de frittata's met het roomkaasmengsel, en leg op elk besmeerde frittata een stukje gerookte zalm en ui.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten