zondag 2 november 2014



Voor 2 personen:

2 1/2 eetlepels zonnebloemolie
3 00 gram oesterzwammen
1 sjalotje, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
2.5 cm  verse gemberwortel, fijngeraspt
4 struikjes mini pakchoi
1 eetlepel rijstazijn
2 eetlepels donkere sojasaus
6 bosuitjes, klein gesneden.


1. Verhit 1 eetlepel olie in een grote wok op hoogvuur, voeg de paddestoelen toe en roerbak 1-2 minuten, of tot ze licht goudbruin en zacht beginnen te worden. Haal ze uit de wok en zet apart.

2.  Verhit de resterende olie in de wok, voeg de sjalot toe en roerbak ca 2 minuten.Voeg de knoflook en gember toe en roerbak ca 30 seconden. Voeg de paksoy toe en een scheutje water en roerbak 2-3 minuten, of tot de stelen zacht beginnen te worden.

3. Voeg de paddestoelen weer toe, samen met de azijn, sojasaus en bosuitjes en roerbak nog ca 1 minuut, of tot alles weer goed verhit is. Breng op smaak met zout en peper, en serveer met witte rijst. 

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten