zaterdag 15 november 2014
De combinatie van saffraan en hele schijfjes citroen zorgt er niet alleen voor dat het gerecht er schitterend uitziet, de smaak past ook uitstekend bij de nootachtige aardse smaken van de aardpeper. Dit gerecht is gemakkelijk te maken. U hoeft het alleen goed te plannen en tijd nemen om de kip te marineren. Serveer met Mejadra450 grams aardperen, geschild, overlangs in 6 parten (van 1 1/2cm gesneden)
3 eetlepels citroensap
8 kippendijen, met vel en bot, of een middelgrote hele kip, in vieren
12 sjalotjes (liefst banaansjalotjes), gepeld, overlangs doormidden gesneden
12 tenen knoflook, in schijfjes
citroen, over de lengte gehalveerd en de helften in dunne plakjes gesneden
1 theelepel saffraandraadjes
1/2 dl olijfolie
1 1/2 dl koud water
1 1/2 eetlepels roze peperkorrels, licht gekneusd
10 grams verse tijmblaadjes
40 grams dragonblaadjes, fijngehakt
2 theelepels zout
1/2 theelepel zwarte peper


1. Doe de aardperen in een middelgrote pan, overgiet ze royaal met water en de helft van het citroensap. Bregn ze aan de kook en laat ze 10-20 minuten op laag vuur koken tot ze gaar maar niet te zacht zijn. Giet ze af en laat ze afkoelen.

2. Doe de aardperen met alle overige ingrediënten, behalve het overgebleven citroensap en de helft van de dragon, in een grote kom en meng alles met de handen door elkaar. Zet de kom afgedekt minstens  2 uur of tot de volgende dag in de koelkast.

3. Verhit de oven tot 240C. Schil de stukken kip met de verkant boven in het midden van een braadslee en verdeel de overige ingrediënten rondom de kip. Braad alles 30 minuten in de oven. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en braad alles nog 15 minuten. De kip moet nu volledig gaar zijn. Haal de braadslee uit de oven en voeg de achtergehouden dragon en het overgebleven citroensap toe. Roer alles om, proef en voeg naar smaak zout en peper toe. Serveer de kip direct.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten