zondag 16 november 2014


Voor 4 personen:

2 uien, in kwarten gesneden
4 tenen knoflook
1 stukje gember ter grote van een duim, geschild en grof gehakt
600 ml kippenbouillon
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel geelwortel
4 kardamom peulen
1 rode chilipeper, ontzaad en fijngehakt
2 eetlepels gemalen amandelen
2 eetlepels tomatenpurée
500 gram  kipfilet, in stukjes gesneden
1 klein bosje koriander, fijngehakt
Voor sambal en de rijst (voor 2 personen)
1 kleine rode uien, fijngehakt
1/4 komkommer; geschild, ontzaad en klein gesneden
1 kleine banaan, gepeld en klein gesneden
rasp en sap van 1 limoen
250 gram  basmati rijst


1. Doe de ui met de gember en knoflook in een keukemachine, en pureer tot een smeuigmengsel, giet de helft van de bouillon erbij en pureer nog een keer.

2.  Verhit een pan met anti-aanbaklaag, strooi de kruiden erin en rooster 1 minuut. Giet het uienmengsel erbij, de resterende bouilon, de helft van de chilipeper. Voeg de amandelpoeder en tomatenpurée erdoor en meng goed. Laat ca 35 minuten zachtjes stoven, voeg evt wat water toe als het te droog dreigt te worden.

3. Kook de rijst volgens instrukties van het pak

4. Voeg de kip en de helft van de koriander toe, en verhit ca 10 minuten tot de kip gaar is.

5. Meng alle ingredienten voor de sambal met de resterende koriander en chilipeper.

6.  Serveer de kip met de rijst en de sambal

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten