maandag 20 april 2015




Karrewijzaad wordt veel samen met varkensvlees en kool gebruikt in de Duitse keuken, en voegt een unique zoetige aroma toe aan de rijke cremige saus. Het is voor deze schotel belangrijk dat en goede kwaliteit saucijzen en verse bouillon wordt gebruikt. Serveer met aardappelpuree, mosterd en een koud biertje. Voor 4 personen:


1 theelepel plantaardige olie
8 saucijzen (of bratwurst) van een goede kwaliteit
1 tablespoon boter
2 uien, gehalveerd en klein gesneden
2 theelepels karrewijzaad
1/2 kleine stevige kool, in vieren gesneden
300 ml kippenbouillon, van een goede kwaliteit
3 eetlepels creme fraiche
aardappelpuree
mosterd om erbij te serveren

1. Verhit de olie in een grote braadpan. Voeg de saucijzen toe en bak ze in ca 10 minuten goedbruin en gaar. Haal ze uit de pan, veeg de pan schoon met keukenpapier.

2. Smelt de boter in de pan en voeg de uien toe. Doe deksel op de pan en laat de ui in ca 10 zacht en goudbruin worden.

3. Sprenkel de karrewijzaad bij de ui, en laat nog ca 2 minuten meebakken, voeg de kool toe. Giet de bouilon erbij, doe de deksel op de pan en stoof ca 10 minuten of tot de gaar is maar zeker nog niet uit elkaar valt. Voeg de creme fraiche toe, schud de pan goed zodat de creme fraiche goed wordt vermengd met de saus. Serveer in een wijd bord samen met aardappelpuree, worst en mosterd. 

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten