woensdag 17 december 2014
Voor 2-4 personen:

Heb je wel eens mu shu varkensvlees besteld in een Chinees eethuis ?. Het is onze favoriet, en ik denk dat het vooral door de hoisin saus is, die dik, donker, kleverige, zoet en kruidig is. Het is tegenwoordig beschikbaar in de Aziatische afdeling van de supermarkt, in ieder geval hier in de buurt, en je kunt het gebruiken als een dipsaus of glazuur voor kipvleugels, gehaktbrood, spareribs, zalm, aubergine, gehaktballen, kip, en in dit geval , spruitjes. In deze snelle en gemakkelijke roerbak schotel. Blancheren we de gehalveerde spruitjes eerste, dan worden ze gelijkmatig gaar tijdens het roerbakken. Wij roerbakken de gesneden uien tot ze bruin zijn, voegen dan de geblancheerde spruiten, gember en knoflook toe, en bestrooien alles met wat rijstazijn, sojasaus, hoisin, en sesamolie. Deze spruiten zijn zoals snoep, zo lekker! Een pond spruitjes zal genoeg zijn voor 3 tot 4, maar wij eten het samen op.


500 gram spruitjes, schoongemaakt, gehalveerd en geblancheerd in kokend water,
1 eetlepel olie,
1/2 ui, in halve maantjes gesneden,
2 theelepels geraspte gember,
1 teen knoflook, geperst,
1 eetlepel rijstazijn,
2 theelepels lichte sojasaus,
3 eetlepels Hoisinsaus,
1 theelepel sesamolie,
Zout naar smaak


1. Meng de rijstazijn in een kom samen met de sojasaus en Hoisinsaus.

2. Verhit de olie in een wok op medium hoog vuur. Voeg de ui toe en roerbak tot de ui begint te kleuren in ca 4 - 5 minuten.

3. Voeg de gember, knoflook en spruitjes toe en roerbak ongeveer 2 minuten tot de spruitjes beginnen te kleuren.

4. Voeg het rijstazijn, sojasaus en Hoisinsaus toe aan de spruitjes en roerbak enkele minuten. Besprenkel met wat sesamolie en breng op smaak met zout naar smaak.

5. Voorbereiding 15 minuten / bereiding 15 minuten 

Tagged: ,

0 reacties:

Een reactie posten