maandag 9 november 2015







600 gram nieuwe aardappeltjes
4 forellen, schoongemaakt
2 limes, in 8 partjes gesneden
2 stengels limoengras, fijngesneden
1 stukjes gember (duim grote), geschild en fijngesneden tegen de draad in
1 venkelknol, fijngesneden
1limoen , klein gesneden
plantaardige olie om te besprenkelen


1. Verhit de oven tot 160C. Kook de aardappels in een pan met gezouten water in ca 15 minuten of tot ze net gaar zijn.

2. Ondertussen vul de visholtes met gelijke delen, limoen, citroengras en gember. Rol de vis in bakpapier en vouw de pakjes dicht.

3. Leg de venkel en limoen, en de gekookte aardappels in een diepe ovenschaal. Besprenkel met olie en 1 theelepel zout, meng even door en rooster ca 20 minuten.

4. Leg de vispakketjes in de oven OP het aardappelmengsel en bak ca 20 minuten. Contoleer of de vis gaar is met een vlees-thermometer -  het zout 60C moeten zijn in het dikste deel. Serveer op het aardappel-venkelmengsel, bestrooid met het venkelgroen. 

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten