vrijdag 22 januari 2016
Serveer met brood om de chorizo en braadsappen op te deppen
uit de pan/schaal


1 limoen, de schilgeraspt
1 limoen, in partjes gesneden
1.2 kilo kip
1 eetlepel zoepe paprikapoeder, plus wat extra
3 eetlepels olijfolie
850 gram  aardappeltjes, grof gesneden
220 gram  rauwe chorizo, in stukken gesneden
1 bol  knoflook, teentjes gepeld
1 glas droge witte wijn, ongeveer 200ml
200 ml warme kippenbouillon
2 snufjes saffraan
2 x 400 gram blikken kikkererwten, uitgelekt
300 gram  Griekse yoghurt
krokant brood om erbij te serveren.


1. Verwarm de oven voor tot 180C. Vul de holte van de kip met de limoenschil,en de doorgesneden garaspte limoen, en meng 1 eetlepels paprikapoeder met 1 eetlepel olijfolie en wat zout en peper. Bestrijk de kip hiermee en leg de kip midden op een grote roosterschaal. Verdeel de aardappel en chorizo samen met de resterende olijfolie rond om de kip. De af met een tent van aluminiumfolie en rooster ca 30 minuten.

2. Verwijder de folie van de roosterschaal, bestrijk de kip met het ontstane kookvocht, roer de limoen partjes en teentjes knoflook door de aardappel en chorizo. Rooster onafgedekt nog 30 minuten. Meng de de wijn, bouillon en 1 snufje saffraan goed samen.

3. Giet de bouillon mix in de roosterschaal samen met de kikkererwten en wat zout en peper, meng door de aardappeltjes en chorizo, en rooster nog ca 30 minuten.

4. Als de kip gaar is, meng de peterselie erdoor. Meng de limoenrasp en het resterende snufje saffraan en 1-2 snufjes paprikapoeder door de yoghurt en serveer samen met de kip. 

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten