300 gram sperciboontjes,
1 kleine kool,
1handje wortels,
250 gram taugé,
zout.
Voor de pindasaus:
150 gram grove pindakaas,
1 rode peper,
2 theelepels fijne suiker,
2 teentjes knoflook,
1/2 theelepel trassi,
1/2 eetlepel tamarinde,
1 eetlepel azijn,
1 blikje kokosmelk.
De kool in grove stukken snijden, snij de wortels in plakjes en breek de boontjes. Blancheer de kool, boontjes en wortels beetgaar in ca 3 minuten in kokend water met zout. Spoel de groenten direct af met koud stromend water en laat uitlekken op een vergiet. Als de groenten is uitgelekt en afgekoeld, meng de taugé erdoor en verdeel de groenten over borden.
Voor de pindasaus: doe de knoflook en peper in een vijzel, bestrooi met iets zout en vijzel tot een glad mengsel. Verhit wat olie in een pan, verkruimel de trassie er in, voeg de knoflook-peper pasta toe en laat even meebakken, voeg de pindakaas en kokosmelk toe en roer goed door maar laat niet koken. Breng verder op smaak met azijn, tamarinde en evt een scheutje ketjap manis.
Giet de warme saus over de koude groenten en serveer direct.
0 reacties:
Een reactie posten