zaterdag 2 augustus 2014



Fijngehakte kip wordt op smaak gebracht met jamaicaanse jerk-specerijen.
Het resultaat is om je vingers bij af te likken.

Voor 4 stuks
1 theelepel lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel gemalen piment
1/2 theelepel gedroogde tijm
1/2 -1 theelepel cayennepeper
1 eetlepel limoensap
2 tenen knoflook; fijngesneden
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel peper
500 gram fijngehakte kip
1 eetlepel olie
1 rode of gele paprika; in grote platte stukken gesneden
1 theelepel olijfolie
1 theelepel rodewijnazijn
4 hamburgerbroodjes: opengesneden en met uitjes belegd
Saliblaadjes
Zout
Peper

Meng in een kom de suiker, gember, het piment, de tijm, cayennepeper,
het limoensap, de knoflook, het zout en de peper.
Voeg de kip toe en meng alles voorzichtig .
Verdeel het mengsel in vier porties en vorm hiervan burgers.
Verhit een geribbelde grillpan op matig tot hoog vuur. Kwat de stukken
paprika in met wat olijfolie. Grill ze ca. 5 minuten onder regelmatig
keren tot ze schroeiplekken krijgen. Doe ze in een kom, dek af met
huishoudfolie en laat 5 minuten rusten. Ontvel ze en snijd ze in reepjes.
Schep ze om met de olijfolie, azij en wat zout en peper.
Leg de burgers in de pan en grill ze afgedekt ca. 5 minuten per kant
of tot ze goudbruin en naar wens zijn. Beleg de broodjes ermee, verdeel
de sla en paprika erover en serveer ze direct.


Bron: Hamburgers



Tagged: ,

0 reacties:

Een reactie posten