maandag 4 augustus 2014




3 eetlepels olijfolie
2 medium uien; gehalveerd en fijngesneden
1 bol knoflook; in tenen verdeeld
2 rode pepers; ontzaad en klein gesneden 
350 ml rode wijn
350 ml kippenbouillon
600 gram tomaten; klein gesneden
3 eetlepels tomaten purée
2 theelepels tijmblaadjes ; fijngehakt 
4 kippenpoten; ontveld
Fijngehakte platte peterselie
Pasta of puree om erbij te serveren


Verhit de  olijfolie in een zware pan. Voeg de uien en knoflook toe, laat ca 10 minuten bakken tot de ui zacht is geworden, voeg de laatste minuut de rode pepers toe.

Giet de wijn erbij, zet het vuur hoger en laat ca 1 minuut koken tot de alcohol is verdampt. Voeg de bouillon, tomaten, tomatenpuree, de tijm en wat zout en peper toe, breng aan de kook. Voeg de kippenpoten toe, leg een deksel schuin op de pan en laat in ca 40 minuten gaar worden.

Haal de deksel van de pan en laat nog ca 10 minuten stoven, serveer met pasta of aardappelpuree.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten