Tandoori is de naam van de Indiase kleioven waar het gerecht traditioneel in wordt klaargemaakt
Burger:
300 grams kipgehakt
Tandoorisaus:
3 eetlepels turkse yoghurt
1/2 rode peper, zaadlijsten verwijderd
1 teen knoflook
1/2 cm gember
1 eetlepel tandoorikruiden, droge versie
20 gram rode ui
1 theelepel zout, of naar smaak
1 snufje zwarte peper, of naar smaak
Topping:
4 takjes koriander
2 stengels bosui
50 gram tauge
2 eetlepels tandoorisaus
1. Maak de tandoorisaus door knoflook, tandoorikruiden, rode ui, knoflook, gember en rode peper te vijzelen. Schep het mengsel door de yoghurt.
2. Meng met de helft van de tandoorisaus, zout en peper door gehakt.
3. Snipper de koriander. Snijd de bosui in ringetjes. Leg de taugé rauw in een ovenschaal en giet er 1 liter kokend water overheen. Laat 5 minuten staan, meng koriander met de rest van de tandoorisaus.
4. Maak twee platte hamburgers van het gehakt
5. Verhit de grill pan of contactgrill en grill de burgers 4 minuten aan elke kant, tot ze van binnen ook gaar zijn. Besmeer de broodjes met de saus, leg daar de hamburgers op en verdeel wat topping over de burgers.
Bron: De Burgermeester kookboek
0 reacties:
Een reactie posten