donderdag 21 augustus 2014



Voor 4 personen:
 
700 grams bloemige aardappels, in partjes gesneden
2 tablespoons olijfolie, plus 2 eetlepels
1/2 teaspoon venkelzaad, ligt gevijzeld
1/2 gerookte paprikapoeder
300 grams spercibonen
2 teaspoon witte wijnazijn
1 sjalotje, fijngehakt
1 teaspoon suiker
1 tablespoon Dijon mosterd
1 venkel knol, gehalveerd en heel fijngesneden
4 karbonade's

 

1.  Verwarm de oven voor op 200C. Meng de aardappels met 1 eetlepel olie en wat zout en peper. Verspreid de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de aardappels ca 20 minuten. Voeg de venkelzaad en paprikapoeder toe en bak nog ca 20 minuten of tot ze goudbruin zijn geworden.

2. Ondertussen: maak de boontjes schoon en kook in ca 5-6 minuten net gaar. Spoel af onder koud water en laat uitlekken op een vergiet. Meng 1 eetlepel olie, de azijn, sjalot, suiker, 1 theelepel mosterd en wat zout en peper tot een dressing. Meng de venkel en uitgelekte bonen door de dressing.

3.  Besmeer de resterende olie op de karbonade's. Bak ze in ca 7 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Besmeer met de rasterende mosterd en laat enkele minuten rusten onder aluminiumfolie. Serveer de aardappels, bonensalade en de karbonade direct. 

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten