Tian van abrikozen en perziken met amandel crème
Buiten het seizoen, kun je gebruik maken van bevroren fruit, laat ze in een
vergiet ontdooien alvorens het te versnijden.
4 perziken
8 abrikozen
Voor de amandelcreme:
60 gram boter
60 gram suiker
60 gram amandelmeel
1 eidooier
1 eetlepel bloem
½ eetlepel amandelessence
honing
Maak de amandel crème. In een kom, meng met een houten lepel de zachte boter, suiker, amandelmeel, eidooier, bloem en amandel extract.
Verdeel de amandel crème op de bodem van een ovenschaal.
Verdeel de amandel crème op de bodem van een ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200 graden C
Schil perziken en abrikozen, verwijder de pit.
Snijd ze in plakjes van 5 mm dik.
Snijd ze in plakjes van 5 mm dik.
Schik plakjes fruit in de schaal, op de amandel crème.
Besprenkel met honing. Zetschaal 20 tot 25 minuten in de oven.
Besprenkel met honing. Zetschaal 20 tot 25 minuten in de oven.
Serveer warm met een bolletje vanille-ijs of sorbet met abrikoos.
Bron: Rue Tatin
0 reacties:
Een reactie posten