Ingredienten voor de sate:
750 gram kipfilet,
1 klein uitje; fijngesneden,
3 tenen knoflook; fijngeperst,
1 theelepel gemalen koriander,
1 theelepel gemalen komijnzaad,
4 eetlepels ketjap manis,
1 theelepel geelwortel,
1 eetlepel olie,
1 rode peper; ontzaad en fijngesneden,
1 theelepel tamarinde,
1,5 eetlepel suiker,
100 gram pindakaas,
1/2 theelepel trassi,
1/2 theelepel zout,
sate stokjes; geweld in water.
Ingrediënten voor de pindasaus:
250 gram pindakaas,
1/2 theelepel gemalen komijnzaad,
2 tenen knoflook; fijngeperst,
1/2 eetlepel suiker,
1 rode peper; ontzaad en fijngesneden,
1 1/2 eetlepel ketjap manis,
3 theelepels azijn.
Bereiding:
Voor de sate: Het vlees in dobbelsteentjes snijden. Bak de ui, knoflook en peper, geelwortel en trassi glazig. Los de pindakaas op in wat water, en voeg toe samen met de overige ingrediënten aan het uimengsel, meng goed door en laat afkoelen. Doe het vlees in een kom, voeg het pindamengsel toe, meng goed door en laat tenminste 4 uur marineren. Rijg vier stukjes vlees aan elk stokje en rooster boven een bbq (of in een contact grill) goudbruin en gaar. Serveer met de pindasaus.
Voor de pindasaus: Wrijf de peper en knoflook fijn in een vijzel, voeg de overige smaakmakers toe en doe over in een pannetje. Voeg de pindakaas toe en ongeveer de inhoud van het potje aan water, laat zachtjes warm worden.
*lekker om de sate met lontong te serveren.
0 reacties:
Een reactie posten