Gebakken Vis Met Lente Groenten
1 grote hele vis naar keuze (zeebaars, dorade) of 2 middelgrote
2 hele citroenen + 1/2 citroen
250 gram erwten
3 courgettes, in ronde plakjes gesneden
1 broccoli, in roosjes verdeeld
30 cl droge witte wijn
40 gram boter
3 + 3 eetlepels olijfolie
Een mooi bosje basilicum, grof gehakt
zout
peper
1. Verwarm de oven voor op 210C Rasp de schil van 2 citroenen en knijp ze uit. Leg de vis in een ovenschaal, besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en het sap en de schil van 2 citroenen. Breng op smaak met zout en peper. Laat marineren. Ondertussen, snijd je de courgette en de broccoli en kook samen met de erwten 1 minuut in kokend gezouten water en giet af. Voeg de groenten in de schaal met de vis.
2. Hak de basilicum en voeg 3 eetlepels olijfolie en een scheutje citroensap toe. Giet over de groenten en giet de witte wijn erbij. Breng op smaak met zout en peper. Bak 15-20 minuten. Voeg de boter toe, roer en serveer.
0 reacties:
Een reactie posten