donderdag 22 januari 2015


2 eetlepels olijfolie
4x 350 gram lamschenkel
Zeezout
Peper; versgemalen
Bloem om vlees mee te bestuiven
1 bruine ui; gesneden
2 tenen knoflook; geperst
560 gram tomatenpassata
1 eetlepel harissa pasta
2 kaneelstokjes
1 eetlepel bruine suiker
180 ml mandarijnensap
1 eetlepel mandarijnschilrasp, plus extra om te garneren
500 ml kippenbouillon
Gekookte couscous 
Platte peterselie

Verwarm de oven voor op 180C. Of zet je slowcooker aan. 
Verhit een eetlepel olie in een grote pan met dikke bodem op hoog vuur. Besprenkel de schenkels met zout en peper en bestuif met een beetje bloem. Bak de schenkels bruin,ongeveer 3-4 minuten, of tot ze mooi bruin zijn. Leg ze apart. Draai het vuur naar half hoog, voeg de overgebleven olie toe en bak de ui en knoflook 3-4 minuten tot het zacht is.

Doe de lamschenkels terug in de pan, met de passata, harissa, kaneel, bruine suiker, mandarijnschilrasp en rasp en de kippenbouillon. Sluit met een goedpassende deksel af en laat 1 1/2 uur roosteren. Neem de deksel van de pan, en verhoog de oventemepratuur naar 200C en kook nog 30-40 minuten verder, of tot h te lam zacht is en de saus voor de helft is gereduceerd.
Serveer met de couscous en besprenkel met peterselie en mandarijnschilrasp.

Tagged: ,

0 reacties:

Een reactie posten